Zeist tegen Magnus

Zeist D 1 – Magnus D7 gespeeld dinsdagavond 6 december 2016
Dreamteam met beide benen op de grond in de tweede wedstrijd.
Is een herhaling mogelijk van het succes van de eerste wedstrijd tegen Rivierenland ? Nee dus…. en wat viel me op ? Er werd weer veel te snel geschaakt….alsof er maar vijf minuten bedenktijd per partij was in plaats van twintig minuten, dat is echt veel meer. Goed, dat gaan we nog oefenen, want een nederlaag met 0 – 4 in de eerste ronde was echt niet nodig. Zo sterk waren de jeugdspelers van Magnus D7 nu ook weer niet. Dat werd in de tweede ronde aangetoond.
Aan bord 1 werd Samuel aangestoken door de snelschaakvirus en verloor de eerste partij kansloos. In de tweede partij maakte hij met wit alles weer goed. Verdiende winst.
Aan bord 2 was Tim nog duidelijk in de Sinterklaas sfeer : in beide partijen gaf hij alles snel weg en het zou me niet verbaasd hebben wanneer hij was gaan strooien met pepernoten, maar die waren blijkbaar allemaal op.
Aan bord 3 deed Joost het in de eerste partij niet best, maar hij herstelde zich geheel in de 2e partij waarin hij met wit in het middenspel zijn tegenstander pardoes mat zette.
Aan bord 4 kwam Krijn voor het eerst aan bod en zijn tegenstander was gewoon een tikkeltje sterker, dat kan gebeuren. Krijn was de enige die het rustig aan deed en tijd gebruikte, zodat hij beide keren als laatste nog bezig was met schaken, waarvoor mijn complimenten !
De volgende wedstrijd is uit tegen Vegtlust D2 op vrijdagavond 20 januari 2017 in Maarssen.
            Zeist D1                 1e ronde                Magnus D7       2e ronde
1. Samuel ’t Hart          0 – 1               Noa Janssen            1 – 0
2. Tim Roorda              0 – 1               Isafara Gergin         0 – 1
3. Joost Gerlagh           0 – 1               Jasper Versteeg       1 – 0
4. Krijn Scheepers        0 – 1              Thomas Brinkman   0 – 1
——  +                                          ——-   +
0 – 4                                                2 – 2

Vragen of opmerkingen? Laat hieronder uw reactie achter!