Simultaan bij La Grange, door Arlette van Weersel

Dinsdag 1 maart 2016 was er een simultaan bij huiswerkinstituut La Grange.
Georganiseerd door Warrie Schuurman, lid van Schaakclub Zeist.

Arlette van Weersel, internationaal schaakmeester bij de vrouwen  gaf deze simultaan.

Eigenlijk vooral bedoeld voor middelbare scholieren, maar ook wij gingen er heen.

Arlette is een hele vriendelijke vrolijke openhartige speelster. Ze was aan de late kant vanwege verkeersproblemen. Ze kreeg een kop koffie en ze ging aan de slag. Van tijd tot tijd hield ze een praatje met haar tegenspelers. Ook voor de jongere spelers zorgde Arlette voor een interessant spel en lette erop dat ze het ook snapten; b.v. rokeren …hoewel er geen spelers aanwezig waren die dit niet kenden.

De verzorging was overigens prima. De turkse pizza’s, misschien wat laat, waren uitstekend en er werd ook voor voldoende drinken gezorgd.

Arlette hield een stevig tempo erin.

Zover we weten heeft Arlette geen enkele partij verloren. Omdat het tegen negen aanliep is remise aangeboden aan ik dacht 7 spelers; hieronder Stijn en Pjotr van schaakclub Zeist.

Stijn, Pjotr en Joeri hebben zelf genoteerd (Joeri heeft wel wat fouten gemaakt, teveel afgeleid). Dannis heeft Samuel en ik dacht ook Tim geholpen met noteren. Britt heb ik een beetje geholpen, maar ze kan het al heel goed zelf. Helemaal niet slecht voor iemand die net een paar weken schaakt.

Vragen of opmerkingen? Laat hieronder uw reactie achter!