Schoolschaakkampioenschap van Zeist 2017 weer gewonnen door Comenius 1.

Op woensdagmiddag 15 februari 2017 is het schoolschaakkampioenschap van gemeente Zeist wederom gewonnen door het eerste team van de Comeniusschool, waar de wedstrijd ook gehouden werd. Deze wedstrijd is gezamenlijk georganiseerd door schaakclub Zeist en de Comeniusschool en werd geopend door wethouder Johan Varkevisser na een inleidend welkomstpraatje door Herman Hamers, voorzitter van schaakclub Zeist. De Comeniusschool was oppermachtig en mag nu verder gaan in het regionale schoolschaakkampioenschap, dat zaterdag 11 maart in Maarssen wordt gehouden. Comenius won de eerste twee prijzen en daarna kwam de Kameleon uit den Dolder.Er deden 7 scholen mee met 16 teams.

Er zijn vele bekende gezichten te zien. Naast onze voorzitter was de organisatie in handen van onze jeugdleider en aan de borden waren te zien Jarno en Michael die voor Montessori Griffensteijn uitkwamen. Ook ons oud jeugdlid Finn kwam voor de Damiaan school uit. Voor het tweede team van Comenius kwam Tim uit en ook ons oud jeugdlid Olivier kwam uit voor een team van Comenius, die met maar liefst vier teams uitkwam.

Het is weer een mooi schaakfeest geworden !

‘Zoveel kinderen die op de woensdagmiddag op school zijn!’, was de verbaasde uitroep van wethouder Johan Varkevisser toen hij op 15 februari het Zeister Schoolschaak Kampioenschap voor basisscholen opende. De hele middag hebben 64 kinderen van zeven scholen in teams van vier gestreden om het kampioenschap. Het was spannend; aan sommige borden was bij de kinderen en ook bij de begeleiding de ontlading groot als er werd gewonnen of verloren. De kinderen, de ouders, belangstellenden, de gastvrije Comeniusschool en de organisator Erik Olof van Schaakclub Zeist kunnen terugkijken op een gezellig en goed georganiseerd toernooi.

Dank ook aan de onmisbare Bill Schuckink Kool voor het verzorgen van de schaakborden en stukken en aan Eric van Vollenhoven voor het meewerken aan dit verslag en de foto’s.

 

Vragen of opmerkingen? Laat hieronder uw reactie achter!