Schaken in de bibliotheek

In de bibliotheek wordt er nu op de woensdagmiddag schaakles gegeven aan een aantal kinderen, die graag het spel willen leren spelen. De eerste keer was Joey aanwezig, die in het kindertehuis Kinabu woont, maar dit bleek toch tegen de regels. Na afloop gaat deze jeugdleider op de woensdagmiddag dus naar Kinabu om er met Joey te gaan schaken. Dat mag wel.

Kinderen leren schaken in de bibliotheek

“Ik vind het leuk als andere kinderen ook gaan schaken”, vertelde Samuel (7 jaar) afgelopen woensdag bij de start van schaaklessen in de bibliotheek Zeist. Samuel is lid van de jeugdafdeling van Schaakclub Zeist. De schaakclub gaat elke woensdagmiddag vanaf 14.30 tot 15.30 uur in de bieb schaakles geven aan  kinderen die nieuwsgierig zijn naar wat je met dat zwarte paard of die witte dame op zo’n schaakbord mag doen. Ook kinderen die al weten wat bijvoorbeeld een rokade is kunnen woensdagmiddag meedoen. Vooraf opgeven hoeft niet. Deze activiteit is een nieuwe samenwerking tussen de jeugdafdeling van Schaakclub Zeist en de bibliotheek.

Samuel, 7 jaar en jeugdlid van Schaakclub Zeist (links) schaakt met Joey (10 jaar). Els Wiekeraad van de bibliotheek en Erik Olof van Schaakclub Zeist praten over de nieuwe samenwerking. (foto Eric van Vollenhoven)

Kinderen die graag leren beter te schaken kunnen dat ook op de club zelf doen. De jeugdafdeling van de schaakclub komt van 30 augustus af iedere dinsdagavond tussen 18.30 en uiterlijk 19.45 uur bijeen in zaal “Maria Oord” aan de Hortensialaan 30 te Zeist. Kinderen vanaf zes jaar krijgen dan schaakles, spelen met elkaar en kunnen elk jaar examen doen in de “stap” die ze voor dat jaar afsluiten.

Vragen of opmerkingen? Laat hieronder uw reactie achter!