Feestelijke afsluiting 2017 bij SC Zeist

Dinsdag 19 december, het is de laatste avond van 2017 waarop we gingen schaken. Het hoort iedere keer een leuke avond te zijn, maar nu als afsluiting van het kalenderjaar maakten we het extra bijzonder. Er werden interessante varianten gespeeld van het normale schaakspel, die erg enthousiast werden gespeeld!

Eerst heeft een groep ‘doorloopschaak’ gespeeld. Dit was een creatief idee van Dannis, waarbij schakers langs de borden lopen. Nadat je een zet heb gespeeld, loop je door naar het volgende bord, waar degene voor je ook een zet heeft gespeeld. Daar ga je dus verder met de partij van een ander! Nadat je daar een zet doet, ga je weer verder naar de volgende en zo loop je de hele tijd langs de borden. Daar zijn dus steeds zetten gedaan door een ander die langs loopt. Iedere keer moet je de partij weer opnieuw beoordelen, en dat is echt heel lastig. Daarom waren Michael, Kai, Joost, Jarno en Samuel degenen die rond mochten lopen, waarbij ze het (in zekere zin dus samen) opnamen tegen Kirsten, Dirk, Noah, Ben en Loek. Heel knap wisten ze 4 partijen te winnen; alleen Ben wist ze in toom te houden. Een heel leuk spel dat met enthousiasme werd ontvangen!

Daarna heeft deze groep ‘dobbelschaak’ gespeeld, het spel dat de rest ook heeft gedaan. Met een dobbelsteen wordt bepaald met welk stuk je gaat zetten. Gooi je een 1, dan moet je een pion bewegen; met een 2 moet je een paard naar een ander veld galopperen, enzovoort. Je hebt pas gewonnen als je de koning slaat, dus het werkt niet met schaakmat. Dit kan hele vreemde situaties opleveren. Zo kun je schaak staan, dat niet kunnen oplossen en toch nog niet hebben verloren! Ook dit spel leek iedereen erg leuk te vinden. Gerzon, bedankt voor het helpen deze avond!

Volgende week, 26 december, is het Kerstmis, dan gaan we niet schaken. Ook de week erna, 2 januari, zijn we er niet. Op 9 januari gaan we weer los, dan gaan we beginnen met een competitie. Met een groepje gaan we bezig met Stap 1, zij krijgen les en kunnen thuis en op de club uit het boekje werken. Maar eerst wens ik iedereen fijne feestdagen, een gelukkig nieuwjaar en verder ook een hele fijne vakantie!

(JB)

Vragen of opmerkingen? Laat hieronder uw reactie achter!