Examens 11 juni 2019

Op dinsdag 11 juni hebben wij de afsluitende avond gehouden voor de jeugdschakers van SC Zeist. Het hele jaar door heeft iedereen hard gewerkt uit zijn of haar boekje van de Stappenmethode. 12 oefeningen per bladzijde, 56 bladzijden inclusief die met uitleg van allerlei verschillende thema’s; dat zijn zo’n 550 oefeningen! Ga er maar aan staan. Uiteindelijk hebben 30 kinderen een poging gewaagd. Elf kinderen deden examen in Stap 1, een twaalftal waagde zich aan Stap 2, vier jongens en meiden knokten voor Stap 3, een enkeling boog zich over Stap 4, en zelfs het lastige Stap 5 werd door twee jongens gemaakt. Hieronder de uitslagen en foto’s!

Helaas zal er altijd een aantal zijn die het niet haalt, dat is zo met iedere toets. Met Hidde, Philip, Kai, Jarno en Samuel ga ik nog het examen een-op-een bespreken om te kijken waar het beter had gekund en hoe we volgend jaar verder kunnen. De andere 25 hebben wel een voldoende gehaald, de een met een nog hoger cijfer dan de ander! Hierbij een overzicht van de geslaagden:

Stap 1Stap 2Stap 3Stap 5
Jelle (10)Stijn (10)Ben (7)Joost G. (6.5)
Timon (9)Thijn (10)Christine (7)
Tjerk (9)Michael (8.5)Joost B. (6.5)
Mika (8.5)Noah (8)Suus (6.5)
Andy (8)Abe (7.5)
Gopal (8)Mees (7.5)
Kasper (8)Thomas (7.5)
Foppe (7.5)Jonathan (7)
John (7.5)Ismael (6)
Nathaniel (7.5)Teun (6)

Naast de diploma’s was er ook aandacht voor de interne competitie die we dit jaar hebben afgewerkt. De top 3 kreeg voor hun inspanningen een mooie beker als aandenken aan dit seizoen. In de eerste groep was het in de laatste weken onwijs spannend. Lang stond Abe aan kop, twee weken voor het einde nam Thomas het stokje over en nog een week later had Mika de meeste punten. De laatste ronde bracht de beslissing. In een onderling duel won Abe van Thomas, maar het was net niet genoeg om Mika van de troon te stoten. Daarmee was de ontknoping in het voordeel van Mika gevallen, gefeliciteerd!

In de tweede groep stond dit seizoen van begin tot eind dezelfde jeugdschaker bovenaan. Joost G. was met 13 uit 13 niet alleen ongeslagen, maar versloeg hij zelf iedereen die op zijn pad kwam. Voor het eerst bij de jeugdafdeling krijgt de winnaar van de hoogste groep een wisselbeker, die Joost volgend jaar zal proberen te verdedigen. Eerst mag je een jaar lang genieten van de beker en de mooie prestatie die je hebt geleverd!

Zo komt er ook voor de jeugdschakers (en de jeugdleiders) een welverdiende vakantie van het schaken. Vrijdag 21 juni rest nog de gezamenlijke afsluitende ronde van de externe competitie. Zeist D1 speelt nog voor lijfsbehoud in een loeispannende eerste klasse, de andere twee teams spelen voor de eer en het plezier. Hoe dit afloopt, zet ik vast en zeker op de site van het jeugdschaken!

We hebben een succesvol seizoen gehad met opnieuw een toename aan jeugdleden. Bovenal hebben we weer veel geleerd en het erg gezellig gehad met elkaar. Dank aan Herman voor het dienen als examinator en Wendela voor het zorgen van de heerlijke, gezonde snacks. Speciale dank voor Henk, Rosa, Rens en Gerson voor hun hulp en activiteit bij het lesgeven. Natuurlijk ook de ouders bedankt voor hun steun en enthousiaste betrokkenheid. Iedereen een heel fijne zomer gewenst en tot volgend seizoen!

Jorn Brouwer

Hieronder foto’s van de avond met de examens, bekers en diploma’s

Vragen of opmerkingen? Laat hieronder uw reactie achter!