We zijn weer begonnen!

Het nieuwe seizoen van de jeugdschaakafdeling van Schaakclub Zeist is op dinsdag 5 september van start gegaan met drie groepen van in totaal zo’n 60 (!) kinderen. In voorgaande jaren hadden we twee groepen (in totaal iets minder dan 40 kinderen) maar de wachtlijst werd zo lang dat jeugdschaakleider Jorn voorstelde om te kijken of we er niet een groep bij kunnen doen. Tobias, Gerson en Jeroen vonden dat ook een goed idee en in de zomer hebben we nagedacht over de manier waarop we dit gaan vormgeven. We moeten ook rekening houden met de volwassenen die graag om uiterlijk 20:00 uur starten met hun interne competitie.

We kwamen tot deze oplossing: de eerste groep, met de jongste kinderen, waarvan veel beginners, krijgt les van 16:45 – 17:45 uur (korte instructie, werken uit de werkboekjes van de Stappenmethode, of een mini game, en dan een partijtje). Om 18:00 uur komt de tweede groep binnen met daarin de wat oudere kinderen waarvan ook veel nieuwe leerlingen. Zij krijgen instructie en werken dan in de werkboekjes tot 18:25 uur. En dan wordt het druk want op dat moment komt groep 3 binnen. De groepen 2 en 3 spelen in één grote groep de interne jeugdcompetitie, van 18:30-19:00 uur. In het laatste half uur, van 19:00 – 19:30 uur krijgt groep 3 dan nog instructie, werkt uit de werkboekjes en/of analyseert samen met de trainer een partij.

Op deze eerste dinsdag van het seizoen zijn we nog niet begonnen met de interne jeugdcompetitie (groepen 2 en 3 dus) maar die gaat volgende week dinsdag 12 september wel van start en dan zullen we op deze website regelmatig de uitslagen en de nieuwe stand publiceren.

We wensen alle kinderen en ouders een mooi nieuw schaakseizoen toe!