Succesvolle Grand Prix voor jeugd SC Zeist

Zaterdag 28 oktober werd in Giessenburg de tweede Grand Prix gehouden. Met een opkomst van 103 kinderen was het een volle zaal waarin vele schaakgevechten werden aangegaan. Van die grote opkomst waren wij van SC Zeist met vier leden vertegenwoordigd… en hoe! Het werd een mooie zaterdagmiddag, eentje waar we trots op kunnen zijn.

De 103 kinderen werden verdeeld over 13 groepen, gebaseerd op speelsterkte. Deze speelsterkte, ook wel rating of ELO genoemd, wordt berekend naarmate de kinderen meer officiële toernooien spelen. In groep 4 vinden wij ons eerste lid, namelijk Samuel ‘t Hart. In deze hoge groep (met als enige 7 spelers) wist hij hoge ogen te gooien. Hij won namelijk 5 van zijn 6 partijen en eindigde op een prachtige eerste plaats! Zijn rating steeg dan ook snel, van 548 naar 610.

In groep 5 speelde ons volgende lid, Joost Gerlagh, en ook hij maakte er een feestje van. In de tweede ronde liet hij een steekje vallen, maar verder bleek hij genadeloos tegenover zijn tegenstanders: met 6 uit 7 won ook Joost zijn groep! Met een stijging van 491 naar 568 deed Joost goede zaken voor zijn rating.

Jarno de Gier speelde in groep 8 zijn partijen en dat ging een beetje wisselvallig. In een groep waar de kinderen elkaar weinig ontliepen, scoorde Jarno toch een prima vierde plaats met 3 punten uit 7 wedstrijden. Opvallend was dat de enige remises in deze groep bij Jarno op het bord waren ontstaan! Ook al was er een kleine daling van zijn rating, van 311 naar 296, er mag toch gezegd worden dat Jarno weer goed zijn best heeft gedaan. Chapeau!

Ons laatste lid speelde in groep 10, en zijn naam is Michael Veldhuizen. In zijn groep was het razend spannend; de nummer 1 en nummer 6 eindigden binnen anderhalve punt van elkaar! Maar er was maar één die aan het langste eind trok en dat was onze eigen Michael. Toen hij begon met 2 punten uit 4 wedstrijden was er nog veel werk aan de winkel, maar door de laatste 3 partijen te winnen, ging hij er toch met de buit vandoor. Met 5 uit 7 liet hij niet veel ruimte over, maar het klein peloton dat hem op de hielen zat, kon hem uiteindelijk niet meer bijbenen. Terecht dat ook zijn rating steeg, namelijk van 255 naar 280.

Over het algemeen was het een zeer geslaagde dag, goed gedaan heren! De volgende GP vindt op zondag 19 november plaats in Woerden. Kunnen we dan opnieuw juichen?

(JB)

Vragen of opmerkingen? Laat hieronder uw reactie achter!