Michael en Samuel maken indruk bij Grand Prix te Leidse Rijn !

Op een prachtige en warme zondagmiddag hebben Michael en Samuel de zon de zon gelaten en deelgenomen aan het Grand Prix toernooi te Leidse Rijn op 9 april 2017.  Het was het jubileum van Magnus dat vijf jaar bestaat en de grootste jeugdschaakvereniging is van het land met meer dan 100 jeugdleden, felicitaties waard !

Naast de ruim 100 kinderen die met het Grand Prix toernooi mee deden was er ook nog een wedstrijd voor schakende middelbare scholieren.  Een groot schaakfeest in deze school !  Samuel deed mee in groep 7 en won met overmacht. Hier en daar ondervond hij tegen- stand, maar in de meeste partijen was hij heer en meester. Met Ralph Sterk begon hij met een score van 3 uit 3 en toen troffen deze koplopers elkaar. In een zware partij wist onze Samuel zijn tegenstander onder de duim te houden en met winst werd de 100% score voortgezet. In de laatste ronde permitteerde Samuel met een remise de zege veilig te stellen. Een score van zes gewonnen partijen en een remise is zonder meer indrukwekkend !

Michael deed mee in groep 19 en hier werd nog zonder klok gespeeld. Eigenlijk was Michael te sterk voor deze groep, maar dat wist de organisatie niet. Veelvuldig werd het herdersmat getest en menig tegenstander van Michael tuinde er in. Alleen een meisje wist Michael in bedwang te houden en met twee overgebleven kale koningen op het bord was het echt remise. De andere partijen won Michael vaak met speels gemak, zoals tegen Pieter die het recept van Michael probeerde te volgen met wit :

1. e4, e5, 2. Dh5, d6, 3. g3, g6, 4. Dh4, g5, 5. Dh3 ? Lh3x en Michael wint weer.

Hiermee behaalde Michael eveneens een score van zes gewonnen partijen en een remse !  Zie voor alle uitslagen : http://schaken.ledigerf.net/sgsgp/slideshow  

Vragen of opmerkingen? Laat hieronder uw reactie achter!