Grand-Prix in Amersfoort met vier jeugdige Zeisters

Zondag 15 april werd de Grand-Prix cyclus hervat, deze keer in Amersfoort. Het vorige verslag over een Grand-Prix was van 22 februari, maar daartussenin is er nog een toernooi geweest in de Leidsche Rijn. Daar heb ik helaas geen verslag van geschreven, maar op de SGS-site is er altijd wel eentje te vinden. In Amersfoort werd een jubileum gevierd en het was dan ook een speciale editie, waar hier nog alle informatie over te vinden is. Zo mochten de eerste twee groepen spelen op live-borden; zo kon je de partijen online volgen! Joost had het geluk dat hij in de tweede groep terechtkwam. Lees hieronder hoe het bij hem, maar ook Michael, Jonathan en Jarno, is gegaan.

Groep 2: Joost Gerlagh

Voor de derde keer op rij mocht Joost aantreden in groep 2. Zoals gezegd  waren de partijen van Joost op het internet te volgen, die zijn tijdelijk terug te vinden op deze site. Voor wie meer geïnteresseerd is in een interessante stelling dan een hele partij door te pluizen, heeft de vader van Joost er eentje uitgezocht. Joost speelt met wit en staat op dit moment een pion achter. Hij lijkt hem terug te winnen, maar het gaat mis:

Helaas bleef het niet bij dit ene verlies. Qua resultaten had Joost niet helemaal zijn dag, maar in zo’n hoge groep is dat helemaal geen schande. 1.5 uit 7 wedstrijden was toch nog goed voor een zesde plaats. Plezier gehad voor deze dag; ervaring opgedaan voor de volgende.

Groep 7: Jarno de Gier

Dit seizoen speelt Jarno bijna alle Grand-Prix’s en meestal is het net wel of net niet. Opnieuw was het spannend, want samen met twee anderen eindigde hij op hetzelfde puntenaantal en iemand met een half puntje erachter. Dat was helaas niet het gevecht dat hij van tevoren had willen aangaan, want het ging tussen deze 4 om plaats 4. Uiteindelijk met 2½ punt wist Jarno die vierde plaats toch knap te bemachtigen, maar het was op respectabele afstand van het podium. Op naar de volgende keer, strijden voor een beker!

Jarno staat schaak
Groep 8: Michael Veldhuizen

In groep 8 werd er wel volop gestreden voor de winst door iemand van SC Zeist. In een groep waarin het elkaar heel weinig ontliep, stond Michael zijn mannetje. Het bleek al gauw te gaan tussen hem en Jasper Berns en uiteindelijk zou het verschil slechts een half puntje zijn. Helaas voor Michael was dat niet in zijn voordeel, maar een tweede plaats is zeker ook mooi. Voor jou weer een beker erbij op de, intussen vast vrij grote, prijzenkast!

Michael heeft (weer) een beker gewonnen!
Groep 10: Jonathan Veldhuizen

Last but not least, Jonathan speelde zijn partijen in groep 10. Het is zijn eerste Grand-Prix en het is leuk dat hij erbij is. Hopelijk vond hij dat zelf ook! Wat betreft de uitslagen zal hij niet extreem blij zijn, maar voor een eerste keer kan het er absoluut mee door. 3 punten uit 7 wedstrijd is net iets minder dan de helft, en uit 8 spelers is het dan niet gek dat hij eindigt op de vijfde plaats. Prima debuut, succes bij de volgende! Die zal zijn op 9 juni in Maarssen, zijn jullie er dan allemaal bij? Het zal namelijk de laatste keer zijn van dit seizoen!

(JB)

Vragen of opmerkingen? Laat hieronder uw reactie achter!