Grand-Prix Amersfoort

Na een lange periode zonder wedstrijdschaak was het afgelopen zondag 7 oktober eindelijk weer raak. De eerste Grand-Prix van dit jaar werd gehouden in Amersfoort. Van de 113 deelnemers, was onze club met 6 schakers goed vertegenwoordigd! Deze jeugdige spelers laten zien dat ze houden van het schaakspel en dat is prachtig om te zien. Voor iedere jeugdspeler van elk niveau is zo’n Grand-Prix aan te bevelen, het is een ontzettend gezellige en leerzame dag! Voor sommigen was de eerste GP gelijk zeer succesvol…

Groep 3

In groep 3 mocht Samuel ’t Hart aantreden om zijn rivalen angst aan te jagen. Vanaf dit seizoen spelen de hoogste 3 groepen met slechts 6 kinderen in plaats van 8 en heeft iedereen 20 minuten per partij. Hopelijk is dat Samuel goed bevallen, maar gezien het resultaat heb ik wel een vermoeden. Met 3,5 punten hoefde hij maar één persoon voor zich te laten! Een prachtige tweede plaats en opnieuw een mooie beker. Gefeliciteerd!

Groep 7

Michael Veldhuizen was ingedeeld in de zevende groep en daar werd het ongekend spannend… om de tweede en derde plaats dan. Met de volle 100% was de nummer 1 ver buiten schot. Samen met drie anderen was Michael tot en met de laatste ronde aan het strijden om de andere bekers. Twee van die jongens behaalden 4 punten en vielen net buiten het podium. Michael wist echter een halfje meer te behalen, samen met iemand anders. Onderling was het remise geworden, dus wie kreeg welke beker? Het kwam neer op SB-punten, die aangeven hoe je hebt gespeeld tegen sterkere tegenstanders. Uiteindelijk bleek Michael daar aan het langste eind te trekken, dus ook voor hem wachtte een mooie tweede plaats. Super gedaan!

Groep 8

In de achtste groep ging Jarno de Gier voor de prijzen, maar het mocht helaas niet baten. Met 3 punten uit 7 wedstrijden, kwam hij 1 punt tekort voor de derde plaats. Dat hij dan als zevende eindigde, geeft aan hoe goed deze groep aan elkaar gewaagd was. Die zevende plaats zal misschien tegenvallen, maar kijkend naar de punten, heeft Jarno gewoon een goed toernooi gespeeld. Als hij dat vol blijft houden, valt het vanzelf weer op de juiste plaats!

Jarno observeert de tegenstander

Groep 11

In groep 11 debuteerde Ismael el Manssouri in de Grand-Prix cyclus, super dat je bent gekomen! Bij zo’n eerste toernooi is het even zoeken hoe het allemaal te werk gaat en zijn er veel nieuwe indrukken. Bovendien is de eerste rating waarmee je wordt ingeschreven in zo’n toernooi lastig in te schatten. Met 1 punt uit 7 wedstrijden wist Ismael toch de meubelen te redden, maar het was niet meer waard dan de achtste plaats. Een goede ervaring zal het zeker zijn geweest en ik denk niet dat hij zich hierdoor uit het veld heeft laten slaan. Hopelijk ben je er de volgende keer weer bij en heb je genoten van een mooie schaakmiddag!

Ismael bij zijn eerste GP

Groep 12

Twee leden van onze club kwamen terecht in groep 12. Jonathan Veldhuizen speelde een sterk toernooi, behaalde een goede score met 4 uit 7, maar het was net niet genoeg voor een beker. Volgend toernooi gewoon opnieuw proberen. Zijn clubgenoot Kai Holzinger deed het met 5 punten net iets beter. Zijn totaal zorgde zelfs voor het grootste Zeist-succes van dit toernooi… op onderling resultaat wist Kai de nummer twee achter zich te houden en won dus de eerste prijs! Van harte gefeliciteerd, fantastisch gedaan! Na zo’n resultaat ga je vast weer meedoen aan de volgende Grand-Prix.

Van Jonathan was helaas geen (duidelijke) foto te vinden

GP Giessenburg

Over de volgende Grand-Prix gesproken, die is op zaterdag 27 oktober in Giessenburg. Voor meer informatie, zie: http://www.sgs-schaakbond.nl/?p=3956. Hopelijk zijn jullie er allemaal weer bij. Misschien hebben (ouders van) andere jeugdleden van de club dit gelezen en zijn ze gemotiveerd geraakt om ook mee te doen…!

(JB)

Als je een melding wilt wanneer ik een nieuw bericht op de site zet, abonneer je dan op de site! Dat kan aan de rechterkant van het scherm.

 

Vragen of opmerkingen? Laat hieronder uw reactie achter!