Zeist D2 laat kans liggen

Afgelopen vrijdag 13 april speelde Zeist D2 de een-na-laatste wedstrijd van de jeugdcompetitie. Tegenstander was Vegtlust D2 en er werd gespeeld in Maarssen. Vaste bord 1 speler Ben Kodde en bord 2 speelster Suus Schollaart waren beide afwezig, waardoor er met twee invallers werd gespeeld. Ook ikzelf was afwezig, maar dat maakt niet veel uit voor de partijen natuurlijk. De vorige wedstrijd, tegen Leusden D2, ging het super goed. In theorie is Vegtlust een mindere tegenstander dan Leusden, maar dat is niet meer dan theorie. Kunnen ze er opnieuw zo’n goede avond van maken?

Bord 1: Noah Wurdemann

Normaal speelt Noah aan het derde bord, maar door de genoemde afwezigen schoof hij op naar bord 1. Dat is niet niks en het werd dan ook geen gemakkelijke avond voor hem. Tegen Coen van Zuylen mocht hij het opnemen en dat bleek een waardige tegenstander. Met 1 – 0 in de eerste ronde en 1 – 0 in de tweede, mocht Vegtlust twee bordpunten bijschrijven. Helaas Noah, in de laatste wedstrijd zul je niet opnieuw op het eerste bord hoeven. Hopelijk vond je het toch weer een leuke ervaring!

Bord 2: Thijmen Cuypers

Thijmen was ook twee borden opgeschoven ten opzichte van de normale opstelling. Waar het aan het vierde bord qua uitslagen al moeilijk ging, werd het aan het tweede bord tegen Loek Dijkstra niet makkelijker. Deze jongeman heeft nog veel ervaring op te doen, maar met jouw enthousiasme voor het schaakspel zit het wel goed. Ook twee nederlagen voor Thijmen, maar tijdens de laatste wedstrijd zul je er weer vol voor strijden.

Bord 3: Loek Stens

Loek had al twee keer ingevallen en een keer gezorgd voor een bordpunt aan het vierde bord. Die leverde toen de winst op voor het hele team, maar deze dag was alles weer anders. Een moeilijke avond tegen Bauke de Vries stond hem te wachten en Loek wist deze keer helaas geen punten te halen. Ook 1 – 0 en 1 – 0 aan het derde bord. De laatste ronde mag je opnieuw invallen, dan mag je nog weer alles geven!

Bord 4: Kai Holzinger

De tweede invaller kwam aan bord 4 te zitten, maar dat zegt niets over Kai zijn kwaliteiten. Met een aantal deelnames aan de Grand-Prix cyclus heeft hij al wat ervaring opgedaan. Misschien was het juist dat wat hem in de eerste ronde heeft geholpen. Kai zorgde er namelijk voor dat de eer werd gered van Zeist D2! Met een overwinning in de eerste ronde tegen Fauske Akveld wist hij te voorkomen dat het team volledig van het bord was geslagen. Goed gedaan! In ronde 2 kon dat kunststukje helaas niet worden herhaald, maar dat geeft niets. Bedankt dat je wilde invallen, Kai.

Uitslagen en laatste keer

Het totaal van deze avond eindigde op 3 – 1 en 4 – 0. Gefeliciteerd, Vegtlust D2! Jullie kennende hebben jullie er toch een leuke avond van gemaakt, Zeistenaren. Dus op naar de laatste wedstrijd, tegen Hoogland D3, op 25 mei in de gezamenlijke slotronde. Volgens mij is het nog onduidelijk waar die plaatsvindt, maar samen met Zeist D1 mogen ze nog één keer eruit halen wat erin zit. Wat ik wel zeker weet is dat ik er dan opnieuw niet bij kan zijn; helaas, maar het is niet anders. Ouders, bedankt voor het rijden!

Zeist D2 hard aan het werk!

Vragen of opmerkingen? Laat hieronder uw reactie achter!