Zeist D2 beleeft topavond tegen Leusden D2!

Vorige week dinsdag 3 april werd de afgelaste wedstrijd tegen Leusden D2 ingehaald. Voor ons tweede jeugdteam is het een moeilijk seizoen met slechts 1 matchpunt uit 8 wedstrijden, maar op deze avond kwam daar verandering in. Doordat Thijmen op de oorspronkelijke datum niet kon spelen en Loek voor hem zou invallen, speelde laatstgenoemde mee. In dit verslag lees je alle uitslagen met foto’s!

Bord 1: Ben Kodde

Zoals dit hele seizoen zat Ben aan het eerste bord, waarbij hij in Matthias Bos een sterke tegenstander trof. Beide speelden prima, maar Matthias bleek toch in beide partijen het overwicht naar zich toe trekken. Tot deze avond waren er in totaal 4½ bordpunten gescoord, waarvan 3 door Ben; aan het eerste bord nog wel! Een mindere avond geeft geen reden tot wanhoop, je doet het goed in deze competitie.

Bord 2: Suus Schollaart

Tot nu toe heeft Suus het aan het tweede bord erg lastig gehad. Onze jeugdschaakster die van de jeugd het langst lid is van onze club, had uit 8 wedstrijden nog geen punten gescoord. Des te mooier zou deze avond voor jou, en dóór jou, worden! In de eerste partij won je de dame en sloeg je nog veel meer stukken. Daaropvolgend sloeg je in ronde 2 opnieuw toe! Met overmacht zette je jouw tegenstander Levi Lokhorst opnieuw mat. Ik had het al vaker gezegd: als je bleef spelen zoals je deed, kwamen de punten vanzelf. Je hebt het geweldig gedaan, Suus!

Bord 3: Noah Wurdemann

Aan het derde bord had Noah tegen HSG eind november anderhalf bordpunt gepakt en dat was destijds een prachtige avond. Nu tegen Leusden D2 deed hij er nog even een schepje bovenop. Deze jongen met een groot enthousiasme voor het schaken, won de eerste ronde bijna net zo snel als Suus dat had gedaan. En de snelheid was niet het enige waarin hij Suus evenaarde… Ook Noah won de tweede partij en scoorde op deze avond twee waardevolle punten! Super gedaan, Noah, blijf zo doorgaan!

Bord 4: Loek Stens

Aan bord 4 mocht Loek voor de tweede keer dit seizoen invallen, het zal trouwens niet de laatste keer zijn. De vorige keer, tegen Huizen D1, lag alle druk bij jou doordat je twee keer als laatst nog bezig was. In de eerste ronde van deze avond ging het niet anders, opnieuw moest jij het team over de streep trekken. Bij dit vierde bord was het onderling verschil waarschijnlijk het kleinst, waardoor het des te spannender werd. Met een 2-1 voorsprong had je aan een halfje genoeg voor de overwinning, maar je streed volop voor de winst. Gelukkig voor jou en het hele team lukte je dat ook, een prachtige overwinning! Deze koste misschien veel energie, want in ronde 2 was het plotseling snel afgelopen. Nu ging het verloren, maar de avond kon natuurlijk al niet meer stuk.

Uitslag en volgende keer

In de eerste ronde boekte Zeist D2 met een klinkende 3-1 overwinning, de eerste van het seizoen! Dat was wel even tegen de nummer 4 van de huidige ranglijst van de groep waarin ons team speelt. Zelf staan ze nog achtste, des te knapper deze overwinning. Wie mee heeft gerekend, is het met mij eens dat ook ronde 2 een prima resultaat was: een gelijkspel, 2-2 dus. 3 matchpunten op een avond, geweldig gedaan allemaal!

Doordat dit een inhaalwedstrijd was, volgt de volgende wedstrijd al heel snel. Vrijdag 13 april (dat is over drie dagen!) speelt Zeist D2 uit tegen Vegtlust D2 in Maarssen. Doordat Suus en Ben zijn verhinderd, vallen Loek en Kai Holzinger in. Helaas kan ik er zelf ook niet bij zijn, dus alvast heel veel plezier en succes!

(JB)

Vragen of opmerkingen? Laat hieronder uw reactie achter!