Zeist D1 knalt door in externe competitie

Dinsdag 13 februari werd na een lange pauze de externe wedstrijd hervat voor Zeist D1. De tegenstander die we mochten verwelkomen in ons zaaltje, was het team Hoogland D2. Mooi op tijd kwamen de eerste spelers binnen, maar van het vierde lid ontbrak ieder spoor. De begeleider wist zelfs niet of die wel zou komen, dat was niet overlegd. Daardoor begonnen we om 19:00 gewoon met de eerste ronde terwijl Jarno geen tegenstander had. Maar na een paar minuten kwam de laatste speler gelukkig toch nog binnen. Ons team stond voor deze wedstrijd sterk op kop, maar moest de volle buit halen om Magnus achter zich te houden. Lees hieronder of dit is gelukt!

Het team is er klaar voor
Bord 1

Aan bord 1 speelde Joost Gerlagh, die tot op heden de interne competitie domineert. Hij moest zijn sterke spel van de laatste weken, nu het er echt om ging, opnieuw op het bord zetten en gelukkig lukte dat ook. Een lange partij werd het niet in de eerste ronde; Joost won vliegensvlug. Je mag van ons natuurlijk snel je zetten uitvoeren, als ze maar goed zijn. Een snelle winst is natuurlijk even fijn als een winst na een lange strijd. Dat mag wel zo zijn, maar dat gaf Joost geen reden om langzamer te spelen in de tweede ronde. Het duurde niet lang of de koning van de tegenstander was opnieuw gevallen. Opnieuw de volle buit, gefeliciteerd Joost!

Bord 2

Bord twee werd bezet door Samuel ‘t Hart. Het is goed geweest voor hem om het eerste bord even aan Joost te laten, zodat Samuel iets minder druk heeft bij zijn partij. Of hij deze avond druk voelde, weet ik niet, maar het was tenminste niet aan hem te zien. Ook hij won zijn partij behoorlijk gemakkelijk, dat is altijd fijn voor het zelfvertrouwen. Zou ronde 2 dan spannender worden? Nee hoor. Hoewel ik niet veel kon meekrijgen van de wedstrijden, zag ik Samuel ook in ronde 2 al gauw weer door de zaal lopen. Ook al helpt je tegenstander soms een beetje mee, een overwinning moet je altijd voor vechten. Dat heeft Samuel prima gedaan, ook jij gefeliciteerd met de mooie resultaten.

Bord 3

Michael Veldhuizen bezette zoals gebruikelijk het derde bord. Hij speelt veel toernooien en is vaak bezig met het prachtige bordspel en dat helpt om een betere schaker te worden. Ronde 1 werd vol passie begonnen en hij zette dat om in een vol punt. Hoogland zal in ronde 2 vast iets terug hebben willen doen, maar als het aan Michael lag, zou dat niet gebeuren. Rustig nadenken en toch heel snel spelen; onze speler aan het derde bord heeft dat goed onder de knie. Zijn tweede partij was opnieuw geen probleem, ook 2 uit 2 voor hem. Prachtig gedaan, Michael!

Bord 4

De vierde bordspeler van Hoogland kwam dus te laat, waardoor Jarno de Gier al was aangeschoven bij de interne competitie. Deze partij moest worden onderbroken, want daar was de opponent ineens verschenen. Al deze wisselingen van plek en plotseling toch moeten spelen, heeft Jarno waarschijnlijk uit de concentratie gehaald. Ronde 1 ging namelijk verloren en dat is jammer. Goed, vergeten en direct focussen op ronde 2. Dat is het mooie aan dit systeem van 2 partijen op een avond; er is altijd ruimte voor progressie en revanche. En Jarno liet gelijk maar zien dat hij uit het goede schaakhout gesneden is. Je zou kunnen denken dat hij een beetje van slag zou zijn na de eerste ronde, maar niets daarvan. Hij liet een fijne overwinning in ronde 2 niet aan zijn neus voorbijgaan en won. Goed gedaan Jarno, super dat je rustig bleef na die verliespartij.

Resultaat: 3 – 1 in de eerste ronde, 4 – 0 in ronde 2. Veel beter kan het niet, maar de zwaarste tegenstanders komen nog. Sterker nog, 16 maart reizen we af naar de Leidsche Rijn, waar Magnus D8 op ons zal wachten. In theorie een minder sterk team dan Magnus D6, het andere team in de poule van Zeist D1. Maar laten we ze niet onderschatten, want zij behoren tot de directe concurrenten en een van de sterkste jeugdschaakclubs van Nederland. Tot dan!

(JB)

 

Vragen of opmerkingen? Laat hieronder uw reactie achter!