Zeist C2 en D1 zijn weer een ervaring rijker!

Op dinsdag 12 december speelden Zeist C2 en Zeist D1 een thuiswedstrijd. Te gast waren Moira Domtoren C3 en Amersfoort D1. Twee sterke teams en een mooie uitdaging voor onze toppers!

Lewis, Nathaniel, Valentijn en Florian (van de C2) hebben mooie partijen gespeeld. Helaas werd dit goede spel niet omgezet in punten. Evengoed een fijne wedstrijdervaring. Een officiële wedstrijd is toch anders, zo moet je verplicht noteren en heb je 50 minuten op je klok. Zeist C2 speelt de volgende keer tegen Soest en hier gaat deze ervaring goed van pas komen. Bedankt voor jullie inzet!


Alle kinderen in de D-competitie speelden twee partijen en hadden dus dubbel schaakplezier. Melle, Florian, Lloyd en Jari begonnen geweldig en wonnen de eerste ronde met 4-0. Na een korte pauze ging de tweede ronde van start, allemaal met een andere tegenstander en speelkleur. De spelers uit Zeist speelden opnieuw goed. Florian speelde een geweldige partij! Zijn tegenstander had geluk en het werd nog pat: de tegenstander had geen enkele zet meer om te spelen en stond niet schaak. Bij pat is het remise. De tweede ronde werd ook gewonnen, deze keer met 2,5 – 1,5. Knap gedaan!

Complimenten voor alle spelers van Zeist! Weer een mooie ervaring en op naar de volgende wedstrijd!

2 reacties

 1. Goeiedag, hier een vraagje, misschien weet de jeugdleider dat, vindt er nog een basisscholenkampioenschap plaats in Zeist ergens het komende nieuwe jaar? Vroeger was dat vaak in het begin van het jaar ergens. Of bestaat dat helemaal niet meer?

  Met dank, groeten, Jon v Midde te Driebergen en goede feestdagen gewenst.

  1. Beste Jon,

   Dank je wel voor het achterlaten van een reactie! Zojuist heb ik je een mail gestuurd met een antwoord op jouw vraag. Fijne feestdagen gewenst!

   Vriendelijke groeten,
   Jorn Brouwer
   Jeugdleider SC Zeist

Vragen of opmerkingen? Laat hieronder uw reactie achter!