Verslag Zeist C1 – Moira-Domtoren C1

Dinsdag speelde ons C1 team tegen Moira-Domtoren C1. Een erg sterk team met een gemiddelde rating van boven de 1000! Eén speler had zelfs een rating van 1500 (!). Mika, Ysbrand, Hidde en Isa gingen de strijd aan en hebben vier prachtige partijen gespeeld.

Mika kreeg met de zwarte stukken te maken met een Catalaanse structuur. Na een complex middenspel dacht Mika na een stukoffer mat te zetten op de onderste rij. Helaas kon de tegenstander nog een stuk tussenplaatsen. Het extra stuk zette de tegenstander van Mika om in een overwinning.
Ysbrand speelde met wit een mooie opening en kwam goed te staan. Met de zet g4 probeerde hij de stelling te openen door de pion vanaf f5 weg te lokken. Met een mooie combinatie won Ysbrand daardoor een pion op h7. Zijn tegenstander wist daarna gebruik te maken van de open stelling door zijn toren op de zevende rij te plaatsen. Door een aantal slimme schaakjes ging Ysbrand veel materiaal verliezen. Hij besloot de partij te beëindigen en gaf op. Op bord 3 werd een veelzijdige partij gespeeld.
Hidde kwam een stuk achter, daarna weer voor om te eindigen in een spannend toreneindspel. Uiteindelijk moest een pionnenrace bepalen wie er met de overwinning vandoor ging. Helaas kon de tegenstander van Hidde promoveren met mat.
Isa heeft op bord 4 de hele partij beter gestaan. Na een mooie combinatie won ze een toren en zette ze haar tegenstander onder grote druk. Er volgden allerlei schaakjes, waardoor de koning van  de tegenstander werd vastgezet in het midden van het bord. De tegenstander had de drie-keer-dezelfde-stelling-regel nodig om remise af te dwingen. Een knappe partij van Isa waarin ze de hele tijd de overhand had. Ons C1 team heeft goede tegenstand geboden tegen een team met gemiddeld een veel hogere rating en leeftijd. Als ze hiermee doorgaan, wordt het nog heel lastig voor al hun toekomstige tegenstanders!

Zeist C1RatingMoira-Domtoren C1RatingRonde 1
Hacquebord, M.H. (Mika)967Jong de, L. (Lode)15360 – 1
Terpstra, Y.P.A. (Ysbrand)675Bongers, K. (Krijn)8840 – 1
Konijnenberg, H.J. (Hidde)727Kleijn de, M. (Max)10020 – 1
Würdemann, I.S.A. (Isa)0Lusenet de, S. (Siem)821½ – ½
Gemiddelde Rating:790Gemiddelde Rating:1061½-3½