Verslag eerste competitiewedstrijd Zeist C1

Dinsdag 11 december mocht het nieuwe jeugdteam Zeist C1 eindelijk losgaan in de externe competitie. Dit nieuwe team bestaat uit de ervaren Joost aan bord 1 en Suus aan bord 4, die beide te oud waren geworden voor de D-teams. Zij worden vergezeld door twee debutanten, namelijk Teun van der Boom aan bord 2 en Thijn van Ewijk aan bord 3. Tegenstander was Rivierenland C1, bij wie de wedstrijd werd gehouden. Dat was helemaal in Heteren, dus er moest ver gereden worden. In deze competitie moet verplicht genoteerd worden en krijgen de spelers een uur bedenktijd voor de hele partij. Dit verslag komt van eerste-bordspeler Joost Gerlagh:

“Met de C1 moesten we uit tegen Rivierenland C1. We hebben daarvoor een lange tijd in de auto moeten zitten (± 1 uur). Dit kwam doordat we er midden in de avondspits heen moesten (anders had het slechts een half uur geduurd). Het was best gezellig in de auto, maar ik was wel blij toen we eindelijk aankwamen. Eenmaal aangekomen werden we gastvrij ontvangen en begonnen we vrij snel. Ik (Joost) zat op bord 1 en heb alleen mijn eigen partij en een beetje die van Teun (bord 2) gezien. De partijen van Thijn (bord 3) en Suus (bord 4) heb ik niet gezien, die zaten aan een andere tafel .Uiteindelijk eindigden hun partijen beide in pat. Van Thijn was het jammer, die stond ruim voor maar heeft dat niet verzilverd. Maar desondanks heeft hij best goed gespeeld. Suus stond ruim achter en heeft uiteindelijk knap een half puntje binnengesleept. Ook zij heeft goed gespeeld.

Bij Teun ging het wat minder. Zijn Dame werd al vrij snel ingesloten, maar hij streed dapper verder. Het was echter tevergeefs, uiteindelijk verloor hij de partij. Toch heeft ook hij prima gespeeld. Bij mijn eigen partij stond ik na de opening naar mijn mening iets slechter. Ik had moeten lopen met mijn Koning, dus die stond niet heel veilig. Ook stond ik een pion achter en was mijn pionstructuur niet goed. Bij mijn tegenstander stond dat allemaal wel goed. Maar hij lette even niet op en toen kon ik met 2 torens zijn Koningsstelling binnenvallen. Toen ik ook nog mijn Paard erbij betrok gaf hij op: hij kon nog maar 1 zet doen en als hij dat zou doen, dan zou ik hem Schaakmat zetten. Alles bij elkaar een 2-2 uitslag. Aangezien Suus en ik uit dit team de enigen waren met ervaring in de competitie vind ik dit een hele mooie uitslag.”

En dat ben ik helemaal met je eens! Eerstvolgende wedstrijd is een thuiswedstrijd op 29 januari tegen Leusden. Teun heeft dan andere bezigheden en wordt vervangen door Samuel. 

(JB)

Vragen of opmerkingen? Laat hieronder uw reactie achter!