Hoogland D3 – Zeist D2

Net als Zeist B1 speelde het tweede D-team een wedstrijd op dinsdag 10 december. Deze werd echter niet gespeeld bij ons, want het was een uitwedstrijd tegen Hoogland D3. Nadat in ronde 1 al knap 3 matchpunten werden gescoord, was er opnieuw een goede mogelijkheid op winst. Het team bestaat uit 5 leden, waardoor Ismael vandaag speelde voor Foppe. Hoe hebben de jongste Zeistenaren het gedaan in hun laatste wedstrijd van 2019?

Bord 1: Tjerk Dolmans

Opnieuw aan het eerste bord: Tjerk Dolmans. In de interne competitie heeft hij nog steeds een riante voorsprong, maar extern wil het nog niet zo lukken. Het talent is er zeker, maar aan het eerste bord komt hij natuurlijk het sterkste van het sterkste tegen. Tjerk stond erop om eerst op de club mee te doen met de interne competitie, waarna hij met de rest naar Hoogland vertrok. Misschien werd deze avond daardoor iets te lang. Zowel in ronde 1 met wit als ronde 2 met zwart ging de wedstrijd verloren. Niet getreurd, er komen genoeg kansen die je met deze ervaringen beter voorbereid kunt aangrijpen.

Bord 2: Mika Hacquebord

Mika Hacquebord speelt dit seizoen aardig mee in de interne competitie van de tweede groep. Bij de eerste wedstrijden wist Mika eentje te winnen en verloor hij de andere. Nu speelde hij voor het eerst tegen iemand met een rating, waardoor er ook gewerkt wordt aan de rating van Mika. De eerste ronde ging met wit helaas verloren.

Mika is er echter niet de persoon naar om zomaar bij de pakken neer te gaan zitten. Hij wist dat de avond nog niet voorbij was en wist zich nog één keer helemaal op te laden voor een partij met zwart. Met frisse energie wist hij deze keer wél voordeel te behalen en dat knap om te zetten in winst. Gefeliciteerd!

Bord 3: Andy Lei

Een heel sterk debuut van Andy Lei in de eerste wedstrijd met twee overwinningen. Dat bracht echt de matchpunten binnen! Nu tegen Hoogland is het opnieuw een kwestie van focussen en rustig spelen. Dat doet Andy trouwens al heel goed, diepe concentratie bij zo’n jonge jeugdspeler is heel knap. Nog mooier waren de overwinningen! Zowel in de eerste als de tweede partij weet Andy zijn tegenstander te overklassen. Dat maakt 4 uit 4 en daarmee is hij natuurlijk een topscoorder van deze klasse. Super gedaan!

Bord 4: Ismael el Manssouri

Zoals eerder genoemd speelde deze wedstrijd niet Foppe, maar Ismael el Manssouri aan het vierde bord. In het afgelopen kalenderjaar heb ik hem echt zien groeien in zijn spel en de rustige manier waarmee hij omgaat met alle indrukken die op hem afkomen. Daar heb ik veel respect voor en ben blij dat je er zoveel plezier in hebt!

Dat plezier weet je ook in je partijen te verwerken, waardoor je beter speelt. Er was onlangs al het eerste halfje in de interne competitie; nu in de externe competitie slaat Ismael helemaal toe! In de eerste wedstrijd en in de tweede verslaat hij de concurrent. Wat een debuut! Gefeliciteerd, Ismael.

Resultaat en ronde 3

De eerste ronde werd 2-2 en dat werd in de tweede ronde nog eens overtroffen: 1-3 voor Zeist D2! Dat zijn dus opnieuw 3 matchpunten en daarmee staan dit team nu derde met 6 matchpunten. De volgende wedstrijd is weer een thuiswedstrijd, gehouden op dinsdag 14 januari. De tegenstand komt dan van BSG D2, die met 2 punten op dit moment zesde staan. Met deze resultaten kunnen we 2020 optimistisch tegemoet gaan!

(JB)

Vragen of opmerkingen? Laat hieronder uw reactie achter!