Eerste competitie-ervaring voor 8 Zeister jeugdschakers!

Op 14 november traden Zeist D2 en Zeist D3 aan voor hun eerste wedstrijden in de externe jeugdcompetitie. Niet alleen de eerste van het seizoen: de eerste in het leven van alle acht enthousiastelingen! Hierbij een kort verslagje van de eerste ronde.

In de tweede en derde klasse van de D-categorie worden op een avond twee partijen gespeeld. Een keer met wit en een keer met zwart en in de tweede ronde een andere tegenstander dan in de eerste ronde. Iets na 19:00 (de limonade moest eerst nog even geregeld worden) werden de klokken voor het eerst ingedrukt, waarbij het uiten van de spanning veranderde van gezellig kletsen en grapjes maken in opperste concentratie. Voorafgaand aan de wedstrijden oefenden we met ‘Denken – Zetten – Klok indrukken’, maar er werd veelal gespeeld alsof de klokken in brand stonden. Ga maar eens een kwartier voor je uit starten: je hebt alle tijd hoor, jongens! Maar niks nieuws onder de zon, zo gaat het altijd bij deze leeftijdsklasse; ook dit moet je leren. Uitzondering daarbij was Camill, die op het laatste moment als invaller werd ingevlogen. Beide rondes duurde zijn partij het langst en dacht hij rustig en beheerst na. Super gedaan!

Zeist D2 gestart aan ronde 1

In de eerste ronde bood Jeso van Zeist D3 in een gelijk toreneindspel meerdere keren remise aan, wat zijn tegenstander steevast afsloeg. Jeso zal toen gedacht hebben ‘dan ga ik toch maar voor de winst’, want niet veel later verscheen een dame terug op het bord die net op tijd was om de bijna-promoverende pion van de tegenstander te slaan. Even pat voorkomen en de witte koning mocht capituleren. Qua uitslagen was dit in ronde 1 voor zowel Zeist D2 als Zeist D3 het enige puntje, maar zeker niet het enige lichtpuntje. Want hoewel er in ronde 2 voor niemand een puntje bijkwam, hebben alle acht hun eerst competitie-ervaring opgedaan. Daarbij werd heel wat gelachen, hebben ze de spanning van zo’n wedstrijd ervaren en zijn de eerste stappen gezet in het kweken van een teamgevoel. Complimenten voor jullie allemaal en op naar de volgende!

Vragen of opmerkingen? Laat hieronder uw reactie achter!