Denderende eerste ronde Zeist D1

Dinsdag 7 november was het zover voor jeugdteam Zeist D1: de vier jongens mochten aantreden voor de eerste ronde in de externe jeugdcompetitie. In de eigen vertrouwde Maria Oord zaal werd de strijd aangegaan met het jeugdteam van Het Dikke Torentje. Enthousiast als altijd kwamen ze de zaal binnen; dubbel zo enthousiast konden ze uiteindelijk de zaal verlaten…

Aan het eerste bord speelde Samuel ‘t Hart zijn partijen tegen Lars van Eerd. Op volwassen wijze wist hij zijn tegenstander gauw het zwijgen op te leggen, waarna hij zichzelf naar de winst lanceerde. Zowel in ronde 1 als ronde 2 gaf hij zijn tegenstander weinig kansen en maakte het keurig af. Die punten konden we alvast in onze broekzak steken!

Op bord 2 zat Joost Gerlagh, die het opnam tegen Thijs van Midden. Het was goed om te zien dat Joost rustig zijn tijd nam voordat hij speelde; er is immers ook meer dan genoeg tijd om even kalm na te denken. Fijn voor Joost was dat het ook zijn vruchten wierp, want hij scoorde in beide rondes de volle buit. In de tweede ronde gaf hij prima mat; op de foto hieronder is de stelling te vinden vlak voordat Joost de laatste zet speelde. Als je erop klikt, kun je het diagram groter bekijken. Zwart zet en wint met …

1…, g5#! Trouwens, ook mogelijk was 1…, Lc1#. Super gespeeld Joost!

Bord 3 werd bezet door Michael Veldhuizen, spelende tegen Thijs van Wijk. Vorig jaar viel Michael al meerdere keren in; na het vertrek van de verhuisde Tim speelt hij nu vast in dit team. Zeker na zo’n avond kunnen we zeggen hoe blij we daarmee zijn! Michael stond namelijk óók al zijn mannetje en wist alle twee partijen winnend af te sluiten. Geweldig!

Gelukkig waren deze heren niet alleen. Aan bord 4 zat namelijk nog Jarno de Gier met zijn tegenstander Tommy Heitink. In ronde 1 overrompelde Jarno werkelijk zijn tegenstander: het was al afgelopen voor het echt begonnen was! Tommy had daar blijkbaar van geleerd, want in ronde 2 bleek het een stuk spannender. Na al een hele poos te hebben gespeeld, moest Jarno nu helaas het hoofd buigen. Maar niet getreurd, want je speelde sterk Jarno!

Met een 4 – 0 overwinning gevolgd door een 3 – 1 overwinning mogen we spreken van een vliegende start. Op 1 december wordt deze competitie vervolgd door onze jongemannen tegen het altijd sterke Moira-Domtoren. Kunnen ze er opnieuw zo’n mooi resultaat uit slepen?

(JB)

Vragen of opmerkingen? Laat hieronder uw reactie achter!